Oto kışlık Bakım

Oto kışlık Bakım

Kış bakımı hizmetinden yararlanmak, hem aracın ömrünü uzatmak hem de sürüş güvenliğini sağlamak açısından önemlidir.

Düzenli olarak yaptırılan kış bakımları ile araç, olumsuz hava şartlarında yolda kalma riskini düşürerek diğer sürücülerin de güvenliğinin de tehlikeye girmesinin önüne geçmektedir.

Soğuk, rüzgarlı ve bol yağışlı hava koşullarının baş gösterdiği kış aylarında sürüş güvenliği; diğer araç sahiplerinin güvenliği ve araç içi konforunun düzgün bir şekilde sağlanması için  kış bakımı, mutlaka yaptırılması gereken bakımlardan biridir. Düzenli olarak yapılan araç bakımları ile yüksek maliyetli bakım masrafları oluşmamakta ve araçların performansı değişim göstermemektedir. Yani kış bakımı sayesinde araçların performansı düşmeyerek sürekli aynı şekilde devam etmektedir. Silivri oto kış bakımı noktalarımıza davetlisiniz.

Kış bakımında;
1. Kış lastikleri takılırken rot ve balans ayarları mutlaka yaptırılmalıdır. Bunun yanında bahar lastiği ile kış mevsimi geçirmek oldukça tehlikelidir. Her araç sahibi mutlaka kış lastiği taktırmalıdır. 
2. Motor yağı kontrol edilerek gerektiği durumlarda motor yağı ve yağ filtresi bir yenisi ile değiştirilmelidir. 
3. Hava filtresi, yakıt filtresi ve polen filtresi kontrol edilmeli istenilen durumlarda değiştirilmelidir.
4. Far ayarları kontrol edilmelidir. Kış aylarında far lambaları ve sis lambaları oldukça yoğun kullanılmaktadır. Bu yoğunluğu kaldırabilecek güçte ayarlamaların yapılması gerekir. 
5. Silecekler Kış mevsiminde yoğun olarak kullanılmaktadır. Araçta özelliğini yitiren bir silecek varsa mutlaka kış mevsimine girmeden önce değiştirilmelidir.
6. Kış bakımı sırasında antifriz kontrolünün yapılması gerekir. 

Kış bakımının öncelikli maddesi kış lastiğidir. Kış mevsiminin zorlu şartlarında düzgün bir şekilde çalışabilecek tek lastik kış lastiğidir. 

Neden Kış Lastiği Takılmalıdır?

Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde aracın lastikleri sertleşerek yol tutuşunun azalmasına sebep olmaktadır. Bu durum sürüş güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Oysa kış lastikleri; yapısında bulunan özel kauçuk maddesi sayesinde yumuşak yapıda kalarak 7 derecenin altında bile sertleşmeden yol tutuşu sağlamaktadır.  Karlı veya buzlu havalarda düzgün bir şekilde gidebilmek için yapısında tırtık ve diş bulanan kış lastikleri ile araç sahipleri, yolda kalma gibi durumlarla karşı karşıya kalmayarak konforlu bir sürüş sağlamaktadır. Silivri oto kış bakımı noktalarımızda aracınızı her türlü zor koşula hazırlayın.

İlgili Konular

ESP Işığı Neden Yanar?

ESP Işığı Neden Yanar?

Güvenli bir sürüş deneyimi için, aracınızın Elektronik Stabilite Programı (ESP) sistemi hayati bir rol oynar. ESP, aracın kaygan yollarda veya ani manevralarda dengesini korumasına yardımcı olur, böylece sürücü kontrolü kaybetme riskini azaltır. Ancak, aracınızın gösterge panelindeki ESP ışığının yanması, bu önemli sistemin potansiyel bir sorunu olduğuna işaret eder. Bu ışık yanıyorsa, aracınızın ESP sistemi muhtemelen devre dışı kalmıştır veya bir arıza var demektir. Bu yazıda, ESP ışığının yanmasının nedenlerini, bunun aracınıza ve sürüş güvenliğinize etkilerini ve bu tür...

Rehbere git

Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Araç içerisinde rutin bakımlar halinde kontrol edilmesi gereken diğer parçalardan biri ise amortisör sistemidir. Amortisörün çalışması için hangi bakımların yapılması gerekir? Sistem içerisindeki amortisör yaylarının kontrolü Amortisör yaylarının ayarı Sistemin gerginliğinin ayarlanması Bağlantı noktalarının kontrol edilmesi Sistem içerisinde meydana gelebilecek yağ kaçaklarının kontrolü Kauçuk ve esnek parçaların durumu Yukarıdaki durumlara dikkat ederek amortisör sisteminizi gözden geçirebilir ve gerekli olan bakım işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Teknik destek...

Rehbere git
Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?
Klima Kompresörü Tamiri

Klima Kompresörü Tamiri

Rehbere git

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Otomobilleriniz içerisinde bulunan parçalar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bujiler düzenli olarak değiştirilmelidir. Buji değişimi ne zaman yapılmalı? Buji değişimi farklı yakıt türleri kullanan araçlara göre değişse de her 50.000 kilometrede bir yapılmalıdır. Aksi takdirde aracınızın ateşleme sisteminde büyük arızalar oluşabilmektedir. Buji değişimi sonrası ateşleme sisteminin tamamı kontrol edilerek gerekli bakımlar yapılmalıdır. Aracınızın motor sağlığını korumak için düzenli olarak bujileri kontrol ettiğinizden emin olunuz. Bujiler araçların marka ve modell...

Rehbere git
Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?