Araç Güvenlik Sistemleri

Araç Güvenlik Sistemleri

Araçlar, günlük hayatta en çok zaman geçirilen alanlardan biridir. Bu yaşam alanının güvenliği ve düzenli olarak kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

Araçta güvenliği sağlamak amacıyla üretici firmaların oluşturmuş olduğu pek çok güvenlik sistemi vardır. Bu güvenlik sistemleri, her araç için değişiklik gösterse de ortak olarak kullanılan pek çok sistem vardır. Yeni teknoloji ile üretilen araçlarda karşımıza daha farklı güvenlik sistemleri de çıkmaktadır. Ancak tüm bu sistemlerin ortak noktası " araç güvenliği ve kontrolünün" düzgün bir şekilde sağlanmasıdır.
  • Gelişen teknoloji ile beraber otomobil sektörü de birçok alanda kendini yenilemiştir. Bu yenilikler özellikle araç içerisinde sunulan sistemlerde kendini göstermektedir. Her üretici firmanın kendi tasarımına göre uygulamış olduğu bu sistemler, araçların güvenliğini sağlayarak konforlu bir sürüş sağlamak için çalışmaktadır.
Araç Güvenliği ve kontrolü sağlayan sistemler, halk arasında kısaltmalarla bilinmektedir. Ancak bu kısaltmaların ne anlama geldiği ve ne için kullanıldığını bilmek de önemlidir.  Araç güvenlik sistemleri ;
1.ABS;  kilitleme karşıtı frenleme sistemi
2.TCS; patinaj engelleme sistemi
3.ESP; elektronik Denge programı
4.EBD; elektronik fren kuvveti dağıtım sistemleri
5. Yorgunluk tespit sistemi
6. Şerit takip sistemi
7. Park sensörü
8. Şehir içi fren desteği

Güvenlik sistemleri; araçların güvenliğini sağlamak adına araç içerisinde oluşturulan bölümler güvenlik sistemi olarak adlandırılmaktadır. Standart güvenlik sistemleri, her araçta yer almaktadır.

Araç güvenliğini sağlamak için oluşturulmuş bu bölümler, aracı oldukça korumaktadır. Bu sistemlerin dışında aracın güvenli bir alan haline kavuşması için düzenli olarak bakımlarının yaptırılması da önem arz etmektedir. Güvenlik sistemleri olan bir araçta, ertelenen arızalar varsa araç, güvenilir bir alan olmaktan çıkmaktadır. 
Araç içerisinde kontrolü sağlamak için araçta herhangi bir arızanın oluşmaması gerekir. Sistemler birbirlerine bağlı olarak çalıştığı için sorunlar ortak noktada buluşarak aracın genel performansını etkilemektedir. 

Araç güvenliğini sağlamak isteyen araç sahipleri;  düzenli olarak periyodik, bahar ve kış bakımı hizmetlerinden yararlanarak aracın güvenliğini üst noktaya çıkarmalıdır. Araç kamerası tamiri de aksatılmamalıdır.

Güvenlik sistemlerinde meydana gelen hasarlarda, mutlaka servise başvurulmalıdır. Güvenlik sistemleri, mekanik bağlantı ile çalıştığı için sorunların çözümü servis üzerinden yapılmaktadır. 

İlgili Konular

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Otomobilleriniz içerisinde bulunan parçalar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bujiler düzenli olarak değiştirilmelidir. Buji değişimi ne zaman yapılmalı? Buji değişimi farklı yakıt türleri kullanan araçlara göre değişse de her 50.000 kilometrede bir yapılmalıdır. Aksi takdirde aracınızın ateşleme sisteminde büyük arızalar oluşabilmektedir. Buji değişimi sonrası ateşleme sisteminin tamamı kontrol edilerek gerekli bakımlar yapılmalıdır. Aracınızın motor sağlığını korumak için düzenli olarak bujileri kontrol ettiğinizden emin olunuz. Bujiler araçların marka ve modell...

Rehbere git

Direksiyon Kutusu Tamiri

Servimiz içerisinde özenle yapılan işlemlerden biri olan direksiyon kutusu tamiri son derece hassas davranılması gereken konulardan biridir. Birçok bileşenin birlikte çalıştığı direksiyon kutusu tamiri son derece karmaşık bir sistemdir. Bu nedenle tecrübeli ustalar tarafından işlem yapılmalı ve tamir görmelidir. İşinde son derece tecrübeli olan çalışanlarımız sizlere direksiyon kutusu tamiri konusunda yardımcı olacaktır. Servislerimizi ziyaret ederek direksiyon kutunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve genel durumunu gözden geçirebilirsiniz. Sürüş esnasında herhangi b...

Rehbere git
Direksiyon Kutusu Tamiri
Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Araç içerisinde rutin bakımlar halinde kontrol edilmesi gereken diğer parçalardan biri ise amortisör sistemidir. Amortisörün çalışması için hangi bakımların yapılması gerekir? Sistem içerisindeki amortisör yaylarının kontrolü Amortisör yaylarının ayarı Sistemin gerginliğinin ayarlanması Bağlantı noktalarının kontrol edilmesi Sistem içerisinde meydana gelebilecek yağ kaçaklarının kontrolü Kauçuk ve esnek parçaların durumu Yukarıdaki durumlara dikkat ederek amortisör sisteminizi gözden geçirebilir ve gerekli olan bakım işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Teknik destek...

Rehbere git

Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir?

Araç kullanımında güvenliğin hem sürücü hem yolcu için sağlanması hem de trafik güvenliğinin korunması önemlidir. Bu sebeple yolculuktan önce ve yolculuk esnasında güvenli sürüş teknikleri ve yolculuk hazırlıkları yapılmalıdır. Çünkü araç kullanımı tüm yolculuk boyunca aktif katılım sağlanan bir süreçtir. Aynı zamanda farklı araçlarla aynı anda hareketin söz konusu olması; herkesin birbirini etkilediği ortak bir döngü oluşturur. Bu durumda tek katılımcının yanlış şekilde araç kullanımı veya araç arızası kaynaklı kazalar tüm trafik katılımcıları için risk oluşturur. Bu ris...

Rehbere git
Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir?