Araç Güvenlik Sistemleri

Araç Güvenlik Sistemleri

Araçlar, günlük hayatta en çok zaman geçirilen alanlardan biridir. Bu yaşam alanının güvenliği ve düzenli olarak kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

Araçta güvenliği sağlamak amacıyla üretici firmaların oluşturmuş olduğu pek çok güvenlik sistemi vardır. Bu güvenlik sistemleri, her araç için değişiklik gösterse de ortak olarak kullanılan pek çok sistem vardır. Yeni teknoloji ile üretilen araçlarda karşımıza daha farklı güvenlik sistemleri de çıkmaktadır. Ancak tüm bu sistemlerin ortak noktası " araç güvenliği ve kontrolünün" düzgün bir şekilde sağlanmasıdır.
  • Gelişen teknoloji ile beraber otomobil sektörü de birçok alanda kendini yenilemiştir. Bu yenilikler özellikle araç içerisinde sunulan sistemlerde kendini göstermektedir. Her üretici firmanın kendi tasarımına göre uygulamış olduğu bu sistemler, araçların güvenliğini sağlayarak konforlu bir sürüş sağlamak için çalışmaktadır.
Araç Güvenliği ve kontrolü sağlayan sistemler, halk arasında kısaltmalarla bilinmektedir. Ancak bu kısaltmaların ne anlama geldiği ve ne için kullanıldığını bilmek de önemlidir.  Araç güvenlik sistemleri ;
1.ABS;  kilitleme karşıtı frenleme sistemi
2.TCS; patinaj engelleme sistemi
3.ESP; elektronik Denge programı
4.EBD; elektronik fren kuvveti dağıtım sistemleri
5. Yorgunluk tespit sistemi
6. Şerit takip sistemi
7. Park sensörü
8. Şehir içi fren desteği

Güvenlik sistemleri; araçların güvenliğini sağlamak adına araç içerisinde oluşturulan bölümler güvenlik sistemi olarak adlandırılmaktadır. Standart güvenlik sistemleri, her araçta yer almaktadır.

Araç güvenliğini sağlamak için oluşturulmuş bu bölümler, aracı oldukça korumaktadır. Bu sistemlerin dışında aracın güvenli bir alan haline kavuşması için düzenli olarak bakımlarının yaptırılması da önem arz etmektedir. Güvenlik sistemleri olan bir araçta, ertelenen arızalar varsa araç, güvenilir bir alan olmaktan çıkmaktadır. 
Araç içerisinde kontrolü sağlamak için araçta herhangi bir arızanın oluşmaması gerekir. Sistemler birbirlerine bağlı olarak çalıştığı için sorunlar ortak noktada buluşarak aracın genel performansını etkilemektedir. 

Araç güvenliğini sağlamak isteyen araç sahipleri;  düzenli olarak periyodik, bahar ve kış bakımı hizmetlerinden yararlanarak aracın güvenliğini üst noktaya çıkarmalıdır. Araç kamerası tamiri de aksatılmamalıdır.

Güvenlik sistemlerinde meydana gelen hasarlarda, mutlaka servise başvurulmalıdır. Güvenlik sistemleri, mekanik bağlantı ile çalıştığı için sorunların çözümü servis üzerinden yapılmaktadır. 

Araç Kamerası Tamiri

Araç kamerası tamiri araç kameralarının her zaman çalışır durumda olmasına destek verir. Araçta bulunan kameraların iyi bir güvenlik sistemi olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Araçlarda güvenlik sistemi dediğimiz zaman, özellikle araç kontrol sistemleri fren sistemleri ve bu konudaki benzer teknolojiler akla gelmektedir. Oysa son dönemlerde gerek çalıntı ve hırsızlık olaylarına gerekse de kaza ve benzer durumlara karşı, araç kamerasının iyi bir güvenlik unsuru olduğunu belirtmek gerekir. Araç ön kamerası özellikle trafikte seyrederken kusurlu olan araçların tespitine büyük katkı sağlar. Bazen çok acı sonuçlar doğuran kazaların tam olarak anlaşılabilmesinde, araçta bulunan kameraların çok büyük katkısı söz konusu olmaktadır. Araç kamerasının her zaman çalışır durumda olması ise bu konudaki emniyet sistemlerinin açık ve güvenilir olmasını sağlar. Araç kamera sistemlerinde ortaya çıkan arızaların pratik bir şekilde giderilmesi söz konusu olur. Öncelikli olarak gerekli kontrollerin yapılması ile birlikte, bireysel olarak da insanların bu konuda yapabileceği şeyler vardır. Eğer arıza boyutu yüksekse ve sürücülerin kabiliyetini aşan bir durum söz konusu ise uzman bir servis burada devreye girmelidir. Güvenlik kameraları ile ilgili uzman kadro ve donanımlı servis, sorunlu kameraların tamiri ve problemin giderilmesinde her zaman önemli bir rol oynar. Emniyet ve güvenlik açısından çok büyük gereklilik olan araç kameralar, arızalı olduğu zaman mutlaka tamir edilmelidir. Bu gibi konu da parça değişimi tamirat ve diğer çalışmalar uzman bir ekibin çalışmaları ile karşılanır. Gereksinimleri karşılama ve sorunları giderme noktasında, servis elemanlarımız aracınızın kamera ve güvenlik sistemlerini gözden geçirir. Sorunlu parçaların tamiri ve problemlerin giderilmesi noktasında, servisimizin usta ekiplerine güvenebilirsiniz. Ön kameralar ön camın sol üst köşesine monte edilir ve burada geniş bir görüş açısı elde eder. Arka kameralar ise aracın arka tamponunun orta kısmında yine güvenli ve geniş bir görüş alanı elde eder. Burada kaydedilen görüntüler ise trafikte herhangi bir kaza ve benzer sorun için delil olarak kullanılır. Bir çeşit güvenlik sistemi olarak kullanılan araç kamera sistemleri, daha emniyetli güvenli ve caydırıcı bir teknoloji olarak karşımıza gelir. Böylesine önemli bir sistemin arızalarını gidermek ve sorunlarını ortadan kaldırmak için, usta ekiplerimiz görevinin başındadır.

İlgili Konular

Silindir Kapağı Çatlağı

Silindir Kapağı Çatlağı

Motora ciddi zarar verebilecek arızalara yol açacak hasarlardan biri olan silindir kapağı çatlağı, motorun aşırı ısınıp silindir kapağını deforme etmesi, kaza yada çarpma sonucu silindir kapağının zarar görmesi, motorun silindir kapağına aşırı basınç uygulaması bu arızanın ortaya çıkmasına neden olabilir.

Rehbere git

Marş Dinamosu Arızası

Rehbere git
Marş Dinamosu Arızası
ESP Işığı Neden Yanar?

ESP Işığı Neden Yanar?

Güvenli bir sürüş deneyimi için, aracınızın Elektronik Stabilite Programı (ESP) sistemi hayati bir rol oynar. ESP, aracın kaygan yollarda veya ani manevralarda dengesini korumasına yardımcı olur, böylece sürücü kontrolü kaybetme riskini azaltır. Ancak, aracınızın gösterge panelindeki ESP ışığının yanması, bu önemli sistemin potansiyel bir sorunu olduğuna işaret eder. Bu ışık yanıyorsa, aracınızın ESP sistemi muhtemelen devre dışı kalmıştır veya bir arıza var demektir. Bu yazıda, ESP ışığının yanmasının nedenlerini, bunun aracınıza ve sürüş güvenliğinize etkilerini ve bu tür...

Rehbere git

Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Araç içerisinde rutin bakımlar halinde kontrol edilmesi gereken diğer parçalardan biri ise amortisör sistemidir. Amortisörün çalışması için hangi bakımların yapılması gerekir? Sistem içerisindeki amortisör yaylarının kontrolü Amortisör yaylarının ayarı Sistemin gerginliğinin ayarlanması Bağlantı noktalarının kontrol edilmesi Sistem içerisinde meydana gelebilecek yağ kaçaklarının kontrolü Kauçuk ve esnek parçaların durumu Yukarıdaki durumlara dikkat ederek amortisör sisteminizi gözden geçirebilir ve gerekli olan bakım işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Teknik destek...

Rehbere git
Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?