Oto Bahar Bakımları

Oto Bahar Bakımları

Zorlu hava şartlarında kullanılan araçlar, bahar ayları içerisinde bazı bakımlardan geçmektedir.

Bahar bakımı, kış aylarında yıpranan araçların bahar mevsimine daha canlı bir şekilde girebilmesini sağlamak amacıyla alınması gereken bakımların tümünü kapsamaktadır. 

Yetkili Bir Araç Servisi: Bahar Bakımı

1. Kış lastiklerinin değiştirilmesi
Kış aylarında, aracın kaymaması ve yolda kalmaması için kış lastiği takılmaktadır. Bahar aylarına girildiğinde kış lastiği mutlaka değiştirilmelidir. Çünkü kış lastiği, bahar mevsimi için uygun bir lastik türü değildir.

2. Hava filtresinin temizliği
Bahar bakımı sırasında, aracın hava filtreleri mutlaka temizlenmelidir. Kış aylarında karşılaşılan kar, yağmur ve çamur gibi etkenler hava filtresinin tıkanmasına yol açmaktadır. Verimli bir yakıt sağlamak ve iyi bir havanın solunması için fitreler temizlenmelidir.

Hava filtresi temizliği;

  • Filtre, ilaçlı sprey ile ıslatılır.
  • Bir süre kirli suyun akması beklenir.
  • Bir su ile filtre kiri akana kadar durulanır.
  • Durulanan filtre kurumaya bırakılır.
  • Son olarak filtre düzgün bir şekilde yağlanır.
3. Sıvıların kontrolü
Araçta bulunan motor yağı ve hidrolik yağı mutlaka kontrol edilmelidir. Her mevsim döneminde Bu bakım mutlaka yaptırılmalıdır. Hareketli parçaların birbirine sürtünmesine engel olmak  güç kaybının yaşanmasının önüne geçmektedir. Sürtünmenin minimum seviyede olması, tekerlerin tepkime süresini artırarak maksimum performansın sağlanmasına olanak tanımaktadır. 

4. Akü kontrolü
Mevsim aralarında yapılan bakımlar da ilk olarak akü kontrol edilmektedir. Akü aşırı soğuk veya aşırı sıcak hava sirkülâsyonundan oldukça etkilenmektedir. Kış aylarında soğuk hava nedeniyle araçlar, fazla akü tüketimi yapmaktadır. Bu durum ise akünün performansını olumsuz anlamda etkilemektedir.

5. Klima Bakımı
Soğuk havalarda araç içerisinde klima, yoğun olarak kullanılmaktadır. Temiz bir havanın sağlanması ve klimanın düzgün bir şekilde çalışması için bahar bakımı sırasında klimanın kontrol edilmesi gerekir.

6. Silecek Suyu
Kış aylarında silecekler yoğun olarak çalışmaktadır. Silecek suyunun azalması veya lastiklerinin yıpranması, görüş alanını temizlemeye engel olacağından bahar bakımı sırasında mutlaka kontrol edilmelidir.

7. Genel Temizlik
Kış aylarından çıkan araçlar, iç ve dış olmak suretiyle ayrıntılı olarak temizlenmelidir.

İlgili Konular

Direksiyon Kutusu Tamiri

Direksiyon Kutusu Tamiri

Servimiz içerisinde özenle yapılan işlemlerden biri olan direksiyon kutusu tamiri son derece hassas davranılması gereken konulardan biridir. Birçok bileşenin birlikte çalıştığı direksiyon kutusu tamiri son derece karmaşık bir sistemdir. Bu nedenle tecrübeli ustalar tarafından işlem yapılmalı ve tamir görmelidir. İşinde son derece tecrübeli olan çalışanlarımız sizlere direksiyon kutusu tamiri konusunda yardımcı olacaktır. Servislerimizi ziyaret ederek direksiyon kutunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve genel durumunu gözden geçirebilirsiniz. Sürüş esnasında herhangi b...

Rehbere git

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Otomobilleriniz içerisinde bulunan parçalar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bujiler düzenli olarak değiştirilmelidir. Buji değişimi ne zaman yapılmalı? Buji değişimi farklı yakıt türleri kullanan araçlara göre değişse de her 50.000 kilometrede bir yapılmalıdır. Aksi takdirde aracınızın ateşleme sisteminde büyük arızalar oluşabilmektedir. Buji değişimi sonrası ateşleme sisteminin tamamı kontrol edilerek gerekli bakımlar yapılmalıdır. Aracınızın motor sağlığını korumak için düzenli olarak bujileri kontrol ettiğinizden emin olunuz. Bujiler araçların marka ve modell...

Rehbere git
Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?
Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir?

Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir?

Araç kullanımında güvenliğin hem sürücü hem yolcu için sağlanması hem de trafik güvenliğinin korunması önemlidir. Bu sebeple yolculuktan önce ve yolculuk esnasında güvenli sürüş teknikleri ve yolculuk hazırlıkları yapılmalıdır. Çünkü araç kullanımı tüm yolculuk boyunca aktif katılım sağlanan bir süreçtir. Aynı zamanda farklı araçlarla aynı anda hareketin söz konusu olması; herkesin birbirini etkilediği ortak bir döngü oluşturur. Bu durumda tek katılımcının yanlış şekilde araç kullanımı veya araç arızası kaynaklı kazalar tüm trafik katılımcıları için risk oluşturur. Bu ris...

Rehbere git

Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Araç içerisinde rutin bakımlar halinde kontrol edilmesi gereken diğer parçalardan biri ise amortisör sistemidir. Amortisörün çalışması için hangi bakımların yapılması gerekir? Sistem içerisindeki amortisör yaylarının kontrolü Amortisör yaylarının ayarı Sistemin gerginliğinin ayarlanması Bağlantı noktalarının kontrol edilmesi Sistem içerisinde meydana gelebilecek yağ kaçaklarının kontrolü Kauçuk ve esnek parçaların durumu Yukarıdaki durumlara dikkat ederek amortisör sisteminizi gözden geçirebilir ve gerekli olan bakım işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Teknik destek...

Rehbere git
Amortisörün Çalışması İçin Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?