Periyodik Bakım

Periyodik Bakım

Periyodik bakım, araçların üretici firmaları tarafından yılda bir defa veya belirlenmiş olan kilometrelerde araçların performansının daha verimli olması için alması gereken bakımları kapsamaktadır.

Periyodik bakım, uzun vadede herhangi bir sorun olmadan araç kullanımı için araç sahibinin dikkat etmesi gereken unsurlarının yanında, düzenli olarak alınması gereken profesyonel araç bakımıdır. 
Uzman teknikerler aracılığıyla yapılan periyodik araç bakımları, aracın yıpranmasını önleyerek oluşacak arızaların önceden kontrol altına alınmasına imkân verirken, aracın parçalarının uzun yıllar boyunca korunmasını sağlamaktadır.

Düzenli olarak yapılan periyodik bakımlar ile araç sahibinin bütçe planlamasını bozacak masrafların doğmasının önüne geçilmektedir. 

Periyodik Bakım Neden Önemlidir?

Periyodik bakım, belirli zamanlarda araçların parçalarının hızları ve ömürleri dikkate alınmaktadır. Bu süre içerisinde bakımları yapılmayan araç, işlevselliğini hızlı bir şekilde kaybetmektedir. Düzgün bir şekilde çalışmayan parçalar, aracın çalışma sisteminde bozulmalara yol açarak beklenmedik problemlerin çıkma olasılığını artırmaktadır. Araçta meydana gelen bozulmalar sürüş güvenliğini tehdit ederek kazaların oluşmasına yol açmaktadır. Silivri periyodik bakım noktamızda hizmetinizdeyiz.

Periyodik Bakım Neleri Kapsar?

Periyodik araç bakımı, araçta oluşabilecek arızaları önceden tespit etmek amacıyla aracı ayrıntılı olarak bakıma sokmaktır. Periyodik bakımların, nasıl olacağı zaman dilimine göre değişiklik göstermektedir. Standart bakımlarda yapılan her türlü kontrol gözden geçirilmektedir. 
  • 10.000 bakım olarak da bilinen periyodik bakımlarda, yağ ve filtre değişimi gerçekleştirilir. Bu anlamda, hava, yağ, yakıt ve polen filtresi ile birlikte aracın motor yağı da değiştirilir. Aynı zamanda aracın çalışması için gerekli elamanların detaylı olarak kontrolleri sağlanarak düzgün bir şekilde çalıştığından emin olunur. 
  • 45/60 bin bakımı olarak bilinen bakımlarda ise standart kontroller ek olarak; alternatör kayışının değişimi, buji değişimi ve otomatik şanzıman yağının değişimi yapılmaktadır. 
  • Ağır bakımlarda; Triger kayışı, şanzıman, balata ve direksiyon kontrolü sağlanarak gerekli rot ayarları yapılmaktadır. 
Periyodik bakımlar; araca göre değişiklik gösteren bu bakımlar, Benzinli araçlarda 10/15 bin kilometrede yapılırken dizel araçlarda bu bakımlar, 15 bin kilometre arasında tekrarlanmaktadır.  Silivri periyodik bakım noktalarımızı ziyaret ederek araç bakımınızı en uygun fiyatlara yaptırabilirsiniz.

            Periyodik bakım Hizmetlerimizden bazıları aşağıdadır.

Zamanında yapılmayan ve ertelenen periyodik bakımlar, araçların genel performansının olumsuz anlamda etkilenmesine sebep olmaktadır. Bu anlamda her araç sahibi yılda bir defa da olsa bu bakımlardan yararlanmalıdır. 

İlgili Konular

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Buji Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Otomobilleriniz içerisinde bulunan parçalar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bujiler düzenli olarak değiştirilmelidir. Buji değişimi ne zaman yapılmalı? Buji değişimi farklı yakıt türleri kullanan araçlara göre değişse de her 50.000 kilometrede bir yapılmalıdır. Aksi takdirde aracınızın ateşleme sisteminde büyük arızalar oluşabilmektedir. Buji değişimi sonrası ateşleme sisteminin tamamı kontrol edilerek gerekli bakımlar yapılmalıdır. Aracınızın motor sağlığını korumak için düzenli olarak bujileri kontrol ettiğinizden emin olunuz. Bujiler araçların marka ve modell...

Rehbere git

Klima Kompresörü Tamiri

Rehbere git
Klima Kompresörü Tamiri
ESP Işığı Neden Yanar?

ESP Işığı Neden Yanar?

Güvenli bir sürüş deneyimi için, aracınızın Elektronik Stabilite Programı (ESP) sistemi hayati bir rol oynar. ESP, aracın kaygan yollarda veya ani manevralarda dengesini korumasına yardımcı olur, böylece sürücü kontrolü kaybetme riskini azaltır. Ancak, aracınızın gösterge panelindeki ESP ışığının yanması, bu önemli sistemin potansiyel bir sorunu olduğuna işaret eder. Bu ışık yanıyorsa, aracınızın ESP sistemi muhtemelen devre dışı kalmıştır veya bir arıza var demektir. Bu yazıda, ESP ışığının yanmasının nedenlerini, bunun aracınıza ve sürüş güvenliğinize etkilerini ve bu tür...

Rehbere git

Silindir Kapağı Çatlağı

Motora ciddi zarar verebilecek arızalara yol açacak hasarlardan biri olan silindir kapağı çatlağı, motorun aşırı ısınıp silindir kapağını deforme etmesi, kaza yada çarpma sonucu silindir kapağının zarar görmesi, motorun silindir kapağına aşırı basınç uygulaması bu arızanın ortaya çıkmasına neden olabilir.

Rehbere git
Silindir Kapağı Çatlağı